Sivut

lauantai 6. toukokuuta 2017

Voimaa kasvismehuista

Ruoka ja hyvä ravitsemus ovat iso osa arkeamme, kun pähkäilemme erilaisten hittireseptien ja muotidieettien keskellä. Jotkut meistä pitävät ruokaa vain polttoaineena, jota on tankattava säännöllisesti ja toiset taas ovat lakkaamattoman uteliaita kokeilemaan erilaisia tapoja syödä. Jos kuulut jälkimmäiseen niin lue tämä loppuun ja tutustu aiheeseen - saatat innostua.

Kerroin aiemmin väsymyksestä, joka on niin tuttua, että ihmettelen miten joku voi edes olla pirteä. Nyt puhutaan siis sellaisesta väsymyksestä johon ei auta nukkuminen, Liikunta ja ravinto ovat väsyneen ihmisen piristämisessä ihan ykkösiä. Toki jos on erittäin huono olla niin joskus täytyy mennä vähän riman ali, mutta pääasiassa syön ja elän puhtaasti ja terveellisesti. Tykkään ruoasta todella paljon ja monesti huomaan haaveilevani ääneen mitä kaikkea söisin.. En tiedä onko se ihan normaalia, mutta hauskaa ainakin.







Smoothieiden aika on ohitettu jo ajat sitten ja nyt on trendikästä mehustaa omat juomansa, Tämä on kyllä ollut jo hyvän aikaa pinnalla. En ole mikään a la carte kokki keittiössä, vaan tykkään laittaa helppoa ja samalla terveellistä ruokaa. Terveellisyydessä kannattaa mielellään pysyä järkevissä mittasuhteissa että ruokavaliomuutos olisi myös pysyvää. Itse aloin etsimään edullista käytettyä mehulinkoa luettuani ravitsemusterapeutti Marja Ruutin kirjan Terve maksa. Siitä saa hyvän kuvan kuinka maksa toimii kehon eri elinten kanssa yhteistyössä ja miksi maksan toiminnan tukeminen ravinnolla ja liikunnalla on tärkeää. Jatkan tästä toisessa postauksessa syvällisemmin, mutta lyhykäisyydessään jos maksa on liian ylikierroksilla ei kehon aineenvaihdunta toimi riittävän hyvin. Kuona-aineiden poistaminen kärsii ja haitalliset aineet siirtyvät aina uudestaan verenkiertoon. Päätä voi särkeä ja olo tuntua nuutuneelta. Maksa onkin elimistön jätteenpoistolaitos, jota pitää huoltaa. Yksi erittäin hyvä tapa ravita maksaa on erilaiset viher- ja kasvismehut. Vihermehuissa käytetään vihreitä versoja, salaatteja, yrttejä ja muita kasviksia eli paljon lehtivihreää. Mitä tummemman vihreä kasvi sen hyödyllisempi se on terveydelle. Mehustamisessa on kuitenkin hyvä muistaa hedelmien runsas sokeripitoisuus, ja parasta onkin jos mehun pystyy juomaan makeuttamattomana tai parin tipan Stevialla.




Suosittelen antamaan mahdollisuuden vihermehuille, koska sitä kautta saa niin hyvin ravinteita ja samalla koko kehon nesteytystä. Kuvassa olevat porkkana ja punajuuri mehu ovat kaupan luomumehuja, mutta pitkässä juoksussa kasvisten mehustaminen itse tulee halvemmaksi ja lisäksi tiedät mitä syöt. Koska olemme sitä mitä syömme. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti